Sielun Kumppani

12.02.2015

Tuntuu kuin kaikki, mitä oikein on tapahtunut elämässäni, ohjasi minut tielle, mikä johti minut lopulliseen määränpäähäni; Henkkaan.

On miljoona syytä miksi rakastan häntä. Kerran annoin hänelle lahjaksi pienen aarrearkun, minkä sisällä oli sata lappua, mihin olin kirjoittanut jokaiseen yhden syyn miksi rakastan häntä.

Olen hyvin onnekas, että minulla on mies, kuka rakastaa minua ilman rajoituksia ja hyväksyy minut juuri sellaisena kuin olen. En tarkoita vain sitä, että olen halvaantunut, mutta myös sitä, kuinka itsepäinen ja sarkastinen olen. Tämä on niin uskomatonta niin monella tavalla. Hän on ylpeä minusta vaimonaan, yhtä paljon kuin minä hänestä miehenäni.

Muistan erään päivän kuntoutuksessa (muutama kuukausi aivohalvauksen jälkeen). Olin kävelyllä vanhempien kanssa, kun näin parin kävelemässä käsi kädessä ja muistan ajatelleeni, että näinköhän minä koskaan enää pidän ikinä ketään kädestä. Kesti muutaman vuoden ennen kuin opin rakastamaan itseäni uudelleen. Sitten vielä joitakin vuosia ennen kuin pystyin rakastamaan ketään toista. Sitten taas muutama vuosi lisää, mutta nyt minulla on joku, joka pitää kädestäni.

Ennen kuin muutimme yhteen ajatus, että joku tietäisi minusta aivan kaiken, oli aika pelottava. Nyt se on itse asiassa NIIN hyvä tunne. On joku, joka rakastaa silti, vaikka hän tietää kaikki ärsyttävät tapani. Rakastaa, vaikka et ole kauneimmillasi joka ikinen sekunti. Voin luottaa siihen, että hän pysyy rinnallani, kävi mitä tahansa. Olen elänyt miesten kanssa ennenkin, mutta tämä on kyllä erilaista.

Henning rauhoitti minua niin paljon! Olen kuin eri ihminen. Nähdessään, että olen menettämässä itsehillintäni avustajien kanssa, hän tulee ja selvittää tilanteen kuin tilanteen. Se on uskomatonta, kuinka paljon pelkkä miehen läsnäolo rauhoittaa tilanteita/työyhteisöjä, missä on vain naisia.

Hän ajattelee aina ensin minua ihan kaikessa. Jaksan edelleen vaan ihmetellä, miten ihmeessä löysin ja menin naimisiin jonkun niin komean ja suloisen miehen kanssa, kun hän voisi saada ihan kenet haluaa!! Luulenpa, että joku tuolla ylhäällä varmaan ajattelee, että olen vihdoin ansainnut todellista onnellisuutta.

Mitä rakastan eniten suhteessamme, ovat meidän tuntikausia kestävät keskustelutuokiot. Vietämme niin paljon aikaa puhuen, että viikko voi mennä avaamatta televisiota. Kuulostaa melko huvittavalta, kun ajattelee, että en pysty puhumaan. Rakastan myös sitä, kuinka paljon me nauramme päivittäin. Se, että jaamme samanlaisen, yhtä hullun huumorintajun, on erittäin tärkeää.
Ainakin minulle.

Jopa meidän saippuat pitävät toisistaan. Hänen sininen ja minun persikka suihkugeeli ovat toisiaan vasten suihkutelineessä. Jopa nimet ovat niin täydellisiä. Thermal therapy ja fruity explosion!:))) Henkka sanookin, että olen hieman vinksahtanut päästäni (hän sitten osaa olla niin kiltti…) Minun on tunnustettava, olen välillä kuin pieni piru ja kun satun olemaan sellainen, hän laulaa erästä laulua minulle: “näytät taivaalliselta, vaan pistät minut läpi helvetin”

Suhdetta eivät tee yhtäläisyydet, vaan se, pystytkö elämään niiden eroavaisuuksien kanssa. En rakasta Henkkaa vain siksi, kuka hän on, vaan myös siksi, kuka minä olen hänen kanssaan. En voisi kuvitella enää elämää ilman häntä. Silti olen iloinen, että emme tavanneet aiemmin. Me molemmat saimme kokea elämää, oppia virheistä ja kypsyä ihmisenä. Tapasimme toisemme juuri oikealla hetkellä, joten nyt voimme jakaa elämämme ja olla erittäin onnellisia yhdessä haikailematta elämättömän elämän perään.

Kati

Kommentit (12)

 1. Päivi 12.02.2015 22:40

  Aina kun luen sun blogia, mielessäni halaan sua. <3

 2. saara 13.02.2015 08:50

  <3 Kirjoituksesi sai kylmät väreet menemään selkää pitkin (hyvällä tavalla 🙂 ISO HALAUS <3

 3. leena jokiniemi 13.02.2015 11:43
 4. leena jokiniemi 13.02.2015 11:44

  <3

 5. Eeva-Liisa Nyqvist 13.02.2015 14:10

  Ihana kirjoitus, jälleen kerran! Mutta kyllä on selvästi ollut Henkallakin onnea rakkaudessa… Ihanaa ystävänpäivää teille!

 6. Merja Saalasti 13.02.2015 14:26

  Ihana rakkaustarina! Se jatkukoon ikuisesti. Mukavaa ystävänpäivää teille! Toivottaa Merja

 7. Armi Kuosa-Backman 13.02.2015 15:31

  Hyvää ystävänpäivää sinulle Kati! Kiitos kivasta blogistasi.

 8. Päivi 13.02.2015 20:29

  Upeaa Kati!

 9. Marjo 14.02.2015 00:13

  Mahtavaa että olet löytänyt sielunkumppanin, kaikilla meillä ei ole sen suhteen yhtä hyvä tuuri <3

 10. Tuula Kangas 15.02.2015 19:54

  Hei Kati. Aivan ihana kirjoitus sinulta, ja olen todella onnellinen puolestasi, kun osaat olla niin tyytyväinen kaikesta siitä mitä sinulla on!

 11. Rita Enakimio 17.02.2015 04:30

  Moi Kati täältäkin kautta!
  Yön hiljaisina tunteina lueskelen blogejasi, kun Nukku-Masa on jäänyt naapurille yökylään.
  Onnesi olet ansainnut ja onnellinen saa olla myös Henkka, kun sinut löysi. On totta,että on pelottavaa,että joku tuntee sinut (minut) läpikotaisin, niin pelottavaa, että en ole enää uskaltanut kohdata ketään moniin vuosiin…hahaaa 8 vuoteen 🙂
  Muistan vuosia sitten kun tavattiin kotonasi, osasit kiukutellakkin, vaikka minua se kyllä nauratti- enhän ollut kiukuttelun kohteena, vaan se oli äitisi sillä kertaa 🙂 Jatka kirjoittamista. T:Rita

 12. Elli 03.03.2015 17:07

  Ihana kirjoitus Kati, kiitos =) Tuli niin hyvä mieli teidän onnesta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  tiny 30 IMG_7013 image20 IMG_0003