Parantumisen taide

30.01.2014

Usein ihmiset puhuvat minusta kuin olisin sairas. Henning ei voi sietää sitä. En ole sairas, enkä käytä lääkkeitä tai mitään muutakaan. Lihakseni vaan todella tarvitsevat viikoittaista hoitoa.

Käyn allasterapiassa kahdesti viikossa ja minulla on fysioterapia kotona kahdesti viikossa. Yksi terapiamuoto on seisominen seisomistelineessä noin 45 minuuttia kerralla, että luusto pysyisi vahvana ja sadan muun hyvän syyn takia, kuten verenkierron. Minun pitäisi seisoa siinä telineessä paljon useammin, mutta olen päättänyt antaa sen itselleni anteeksi, koska en oikeastaan omaa muita paheita.

Olen sinut itseni kanssa. Olen oppinut hyväksymään sen, missä kunnossa olen ja elän elämääni parhaalla mahdollisella tavalla vammasta huolimatta. Se ei tarkoita kuitenkaan, että olisin antanut vain periksi yrittämättä. Periksi ei ole annettu vieläkään. Se tarkoittaa vain, että en laittanut toivoa ja uskoa ”opettelen ensin kävelemään uudelleen ja elän sitten”- metodiin ihan kuin se olisi ainoa tapa elää hyvä elämä.

Olen yrittänyt erilaisia hoitomuotoja, niin länsimaisia kuin myös vaihtoehtoisia. Mainitakseni hoitoja, joita olen kokeillut(tai mitä ainakin muistan); tietenkin minun viikoittaiset fysioterapiahoidot ja allasterapiat. Niiden lisäksi ratsastusterapia, puheterapia, akupainanta hoito, sähköhoito, väriterapia, argentiinalainen tulihoito, perinteistä balilaista parantavaa hierontaa, monia balilaisia hoitoja, parantamista rukouksen voimalla, energian antoa, Dr. Schalown rytmis dynaamista terapiaa, hypnoosia, magneettihoitoa, reflexologiaa, fysioakustista tuolia jne. En todellakaan muista kaikkia nimiä. Varmaan aika ymmärrettävää, miksi olen niin skeptinen, jos ihmiset tulevat ehdottamaan joitakin parantajia ja hoitoja. En todellakaan sano etteikö ne joillain ihmisillä toimisi. Jokainen ihminen on erilainen ja eri asiat toimivat eri ihmisille.

Todistettu fakta on, että meditaatio on yksi parhaista aseista kipua vastaan​​. Kipu on meidän selviytymismekanismi. Ajatellessamme tiettyä kipua suljemme mielemme muilta ajatuksilta. Ei vain fyysisiltä kivuilta, mutta myös emotionaalisilta. Kivun ollessa krooninen siitä tulee taakka, joka häiritsee tai estää keskittymästä, mitä nimenomaan tarvitaan meditoidessa. Yritä keskittyä johonkin muuhun kuin kipuun kuten muihin kehon osiin, ajattele muita ​​asioita… Mitä enemmän ajattelee kipua, sitä enemmän se häiritsee ja vain pahenee entisestään. Yritä aina ajatella positiivisella tavalla tai yritä muuttaa ajattelutapaa vähitellen positiivisempaan suuntaan. Välttää huonoja negatiivisia ajatuksia. Kipu tosin ruokkii tällaista ajattelua. Tutkimusten mukaan henkilö, joka on alkanut ajatella muilla tavoin, on kokenut selittämätöntä helpotusta kipuun. Positiivinen ajattelu aiheuttaa fyysisiä ja emotionaalisia muutoksia kehossasi

Elämme nykyisin erittäin ulospäin suuntautunutta elämää.  ihmiset ovat hyvin keskittyneitä pitämään kehonsa terveen näköisinä, joten he tarkkailevat syömisiään ja menevät usein kuntosalille. Mikä on itse asiassa hienoa, koska se on myös loistavaa terapiaa. Fyysiset liikkeet stimuloivat mieltä. Ne auttavat ymmärtämään asioita paremmin ja ne auttavat oppimisessa. Niillä on suuri positiivinen vaikutus aivoihin. “Terve sielu terveessä ruumiissa “.

Mielen ja ajatusten lisäksi elimille ja lihaksille on hyvin tärkeää myös fyysinen rasitus. Se ei kuitenkaan ole mikään ihmeparannuskeino kaikkia tauteja tai muita elämän epäonnen hetkiä vastaan, mutta se estää niitä käymästä vierailulla niin helposti. Epäonnen käydessä fyysinen liikunta edistää paranemista.

Yhden tärkeimmistä asioista, minkä ihmiset nykyään unohtavat; tärkeimmän terapian hyvään elämään. Jotain mitä meditaatio tai kuntosali ei voi tarjota.

Emotionaalinen liikunta. Sitä on melko helppo harjoittaa, mutta silti se on vaikein harjoitus useimmille meistä. Ainoa asia, mitä se vaatii sinulta on, että avaat mielesi ja venytät sitä mahdollisimman paljon. Sama juttu sydämesi kanssa. Avaa se ja venytä sitä mahdollisimman paljon. Niin yksinkertaista. Hyvin usein sanotaan, että parasta mitä voi olla, on vahva mieli ja vahva sydän. Olen eri mieltä. Parasta, mitä voi olla, on joustava mieli ja joustava sydän. Sinun täytyy tuntea se uskoaksesi. Uskoessasi, kaikki on mahdollista.

Nyt annan teille vinkin upeasta terapiasta. Se on itse asiassa japanilainen taidemuoto nimeltään Kintsukuroi (kultainen liitäntä). Se on eräänlaista keramiikan vahvistamista kullalla. Se toimii näin. Sanotaan, että sinulla on muutamia antiikkikulhoja ja yksi kaunis päivä yksi ​​hajoaa vahingossa. Se on arvokas, etkä tietenkään halua heittää sitä pois, mutta se ei olisi samanlainen, jos korjaat sen liimalla. Sen sijaan kiinnitä se takaisin yhteen käyttäen nestemäistä kultaa ja lopussa sinulla on entistä kauniimpi kulho.

Käytä samaa taidemuotoa särkyneen sydämen korjaamiseen. Kintsukuroi! Laita sydämesi kasaan käyttäen sinulle arvokkaimpia asioita, joita sinulla on elämässäsi. Asioita, mitkä ovat kullan arvoisia vain sinulle. Lopulta omaat vieläkin kauniimman sydämen, mitä se oli ennen.

Kati

 

Kommentit (11)

 1. Tapio Pelkonen 31.01.2014 13:05

  Hei kati. Luin kirjoituksesi. Todella hyvää tekstiä ja asiaa. Vaikutuin sen sisällöstä todella paljon. Itse sain aivoverenvuodon 01.12.2011 jolloin vasen puoli halvaantui. Viikko phks:n neurologisella ja n. 15 viikkoa lks:n kuntoutusosastolla os. 51. Tuona aikana opin itse nousemaan vuoteesta pyörätuoliin ja takaisin ja wc:ssä käynnin. Olen edelleen pyörätuolissa ja kävelen vain lyhyitä matkoja kepin kanssa. Tiedän sisimmässäni osaavani kävellä “kunnolla”, mutta nyt pelkään kaatuvani pienimmästäkin häiriöstä. Sain tuntuman oikeaan kävelyyn lyhyellä matkalla kun kaksi poikaani (aikuisia) kävelivät rinnallani varautuneena estämään mahdollisen kaatumiseni. Tunsin sellaista turvallisuutta, että olisin voinut kävellä tuon tunnon varassa vaikka maailman tappiin. Tarkoitus olisi mennä nyt keväällä ensi kertaa viikoksi kuntoutukseen jos KELA ja RAY (ray entinen työnantajani 36 vuotta) suostuvat rahoittamaan sen. Anteeksi nämä purkaukseni. En ole hyvä kirjoittamaan, mutta sinun kirjoituksesi antoi minulle rohkeutta kirjoittaa. Sain siitä uskoa tulevaan ja tunteen että olemme samassa veneessä menossa kohti parempaa. Kiitos ja terveisin Tapio Pelkonen.

 2. Marianne Kiukkonen 31.01.2014 14:14

  Kati mahtava kirjoitus!!! Ja Tapio hyvä, että sinäkin jaat kokemuksiasi!
  Olin tänään akupunktiossa ja ainakin se pysäytti minut tunniksi paikoilleen =) Kun hoitaja kysyi, mistä mä unelmoin? ….niin tulikin hiljainen tunti. Hoitaja sanoi, että pitää unelmoida joka päivä!
  Lähtiessä mä sanoin sen ….. -rakkaudesta.

 3. Jamie Neville 31.01.2014 18:23

  Thanks Kati….

 4. Katja 31.01.2014 20:44

  Huikeeta – ajatuksen voima on voimista suurin. Terapioista väkevin. Niin hyvässä, kuin pahassakin – loppujenlopuksi vain sillä on väliä, mitä itse ajattelen ja tunnen. Kiitos Kati blokista!

 5. Tanja 31.01.2014 23:51

  Kati, miusta on niin ihana seurata sun elämää lehtijuttujen ja blogin kautta, luin myös aikoinaan
  kirjasi kannesta kanteen ahmien suorastaan. Ei voi kuin ihailla tuollaista voimaa ja positiivisuutta joka susta huokuu aina kun sinut näkee esim. kaupungilla! Kaikenlisäksi olet niin kaunis ja huoliteltu aina! Olet hirmuisen vahva ja viisaan tuntuinen nainen! Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi <3 🙂

 6. Eija Sajasalo 03.02.2014 18:13

  Kati tuhannesti kiitos voimauttavasa kirjoituksestasi. Olet upea ja uskoa valava nainen. Luen kirjoituksiasi ja ne saa minut mietimään, etä mistä Sinä ammennat tuon voiman ja elämänilosi. Kun liikenteessä törmätään tulen ja annan oikein iison mummohalin ja “nappaan” itselleni tuota aurinkoista voimaa sinulta. Kevään odotusta teille molemille ja silitys koiralle.

 7. tuula kasanen 06.02.2014 12:16

  Kati, hienoa hengen nostatusta. Sitä kaikkien ihmisten elämässä tarvitaan.
  Tuula

 8. Anne Ojala 02.03.2014 19:26

  Kati ite aloitin tragerin eli se on hoito tän avh myötä semmoinen kuin mutta teilläkin varmaan siellä lähellä on joku tragerhan perustuu liikkuvuuteen eli oma keho alkaa korjaamaan itseään on lempää ihan kuin pullaa leivoittais ei hierontaa oon kokenut et se on auttanut liikkuvuteen.. Oon käyttäny 3 trager terapeuttia oilia vaasasta, joensuusta ystävääni elinaa ja täällä porissa yhtä marjattaa… tv. anne

 9. Katja 12.07.2016 13:19

  Ihana, viisas Kati! Kintsukuroidaan – totta hitossa! Uusi voimasana, jolla on vieläkin syvempi merkitys! Kiitos taas kun tsemppasit meitä!

 10. Elisa Vesterinen 15.07.2016 16:45

  Olet uskomattoman inspiroiva ihminen. Itse uskon vahvasti myös oman mielemme voimaan. Se on mahtava ja upea voima. Löysin blogiisi Iltalehdestä bongaamani uutisen kautta. Olen aivan koukussa ja todella vaikuttunut sinusta ihmisenä.
  Kaikkea hyvää ja ihanaa sinulle nyt ja tulevaisuudessa. <3

  Terveisin : Elisa Vesterinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  tiny 30 IMG_7013 image20 IMG_0003