Locked-in – matkustaja: Automatka

19.02.2020

Lockedin – matkustaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Automatka

(Klikkaa tästä kuunnellaksesi blogi)

En voi enää olla spontaani. Ei ole enää niin helppoa hypätä vaan autoon ja mennä, ellei se paikka ole jossain hyvin lähellä. Meidän on suunniteltava tai ainakin ajateltava, missä ja milloin, hyvissä ajoin, ennen avainten ottamista käteen. Tärkeimmät asiat, jotka meidän on otettava huomioon, ovat; aikataulut, avustajien aikataulut, esteettömyys ja vessat.

Kadehdin ihmisiä, jotka voivat vain hypätä autoon ja mennä. Säälin ihmisiä, jotka vain istuvat kotona katsomassa, kun muut elävät elämäänsä. He eivät ymmärrä tai arvosta kykyä toimia ja todella elää.

Olen aina haaveillut automatkasta Euroopan ja Yhdysvaltojen läpi. Ajattelin kauan, että se oli vaan jälleen yksi unelma, jonka aivohalvaus vei minulta. Olosuhteet muuttuivat, kun Henning tuli elämääni. Hän piti myös ajatuksesta lähteä automatkalle. Henning on halukas ja kykenevä ajamaan Euroopan läpi, ja vuonna 2013 unelmani toteutui.

Kyseen ollessa meidän ensimmäinen automatka, päätimme, että se ei saisi olla kovin pitkäkestoinen tai kaukainen kohde. Suomi – Alankomaat kymmenessä päivässä tuntui kohtuulliselta. Otimme yhden avustajan mukaamme ja kutsuimme äidin tulemaan mukaan.

Ensin otimme laivamatkan Turusta Tukholmaan. Sieltä ajoimme etelään Tanskan ja Saksan kautta Hollantiin. Ajomatka Tukholman ja Amsterdamin välillä on noin 1450 km. Pelkkä ajo kestäisi viisitoista tuntia (ilman taukoja.) Se olisi uuvuttavaa ajaa yhdessä päivässä. Ei vain Henningille ratin takana, vaan myös minulle pyörätuolissa. Yövyimme puolivälissä matkaa Kööpenhaminan ulkopuolella ja jatkoimme seuraavana päivänä Amsterdamiin.

Suurin huolenaiheeni olivat vessat matkan varrella. Olin iloisesti yllättynyt siitä, ettei se ollut ongelma. Kaikkialla, missä pysähdyimme, oli inva-vessa. Vain yhdessä paikassa Alankomaissa meillä oli pieni ongelma. Inva-vessa oli pieni, ja pyörätuoli ei mahtunut sinne. Meidän piti pitää ovi auki, kun äiti ja avustajani nostivat minut pöntölle. Henningin oli seistävä käytävällä, jotta minulla säilyisi jonkinlainen yksityisyys.

Oli todella mahtava lähteä matkalle autolla, aivan kuten olin kuvitellutkin sen. Pystyimme käymään sukulaisten luona, käydä katsomassa nähtävyyksiä ja mennä sinne, minne halusimme mennä ja milloin halusimme mennä. Rakastan matkustaa niin. Käydä eri kaupungeissa ja nähdä erilaisia ​​nähtävyyksiä.

Kati

Get Kati’s autobiography; “Living Underwater

(Kati ja Henning van der Hoeven )

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    tiny 30 IMG_7013 image20 IMG_0003