Kolikon kääntöpuoli 2

17.03.2016

Tämä blogi on kaikille niille, keillä on halvaantunut tai sairas kumppani ja miettivät, kuinka Henning oikein jaksaa kaiken tämän ja kuinka hän kokee avioliittomme.

“Määrittele hyvä vaimo”. Kuuntelin joitakin vastauksia, mitä katuhaastattelija oikein sai. Joukossa oli ihan hyviäkin vastauksia määrittelemään “vaimo”, mutta en kuitenkaan kokenut ainuttakaan läheskään täydelliseksi jo sen takia, että ”vaimo” ei ole mikään titteli.

Henkilö, kenen kanssa haluan jakaa elämäni, on kumppanini. Hän ei ole täyttämässä mitään työpaikkaa, eikä hänellä ole mitään erityisiä velvollisuuksia. Vaimoni on toinen puoleni. Ei henkilö, kuka noudattaa muiden miesten keksimiä sääntöjä. Osa näistä miehistä ajatteli, että maailma oli tasainen ja että aurinko kiersi maailmaa.

Erityisesti avioliitossa, missä toinen osapuoli ei pysty antamaan niin paljon kuin toinen, täytyy unohtaa kaikki yhteiskunnan luomat stereotypiat avioliitosta ja rakentaa juuri oman näköinen avioliitto. Elämä, eikä avioliitto tule olemaan onnellinen, jos jompikumpi pitää kiinni siitä, miltä avioliiton, vaimon tai aviomiehen pitäisi olla. Sitä täytyy sopeutua ja mukautua olosuhteisiin ja tehdä avioliitosta paras mahdollinen.

Ollessasi narsisti, itsekäs, itsekeskeinen henkilö tai, jos nautit näytellä uhria tai rakastat itsesäälin tunnetta, sinun ei pitäisi olla suhteessa vammaisen tai sairaan kanssa. Jakaessasi elämän tällaisen henkilön kanssa, hän murskaa ihan jokaisen luulevat he olevan kuinka kovia tahansa. Sinulla täytyy olla vahvuutta, mikä joustaa. Sinun on pystyttävä taipumaan kuin paraskin joogi.

Jakaminen, antaminen ja vastaanottaminen ovat edelleen tärkeimpiä avioliiton ainesosia. Se ei kuitenkaan ole se yleisesti ajateltu fifty / fifty jako kuten perinteinen avioliitto kuvaa. Sinun täytyy luoda oma tasapaino. Sen ei tarvitse olla kuin nuorallakävelyä. Teet siitä, mitä haluat.

Intiimipuoli on tietenkin erilainen; sinun täytyy vain löytää tapa. Se vie aikaa. Aikaa todella tutustua toisiinsa ja ottaa vain selville, mikä toimii juuri teille. Jos on vain halua siihen löytyy kyllä ratkaisu. Luota minuun.

Kommunikaatio on tärkeintä. Kuten kaikissa muissakin suhteissa.

Ujoudesta ja häpeästä voivat tulla suurin vihollisesi. Yksi tapa taistella niitä vastaan on, jos opit nauramaan itsellesi ja näet huumoria tilanteessa. Musta huumorikin on ihan ok, jos se puhdistaa sielusi. Huumori on täysin ilmaista ja paljon parempi vaihtoehto alkoholille, pillereille tai huumeille.

Maalaisjärki on paras ystäväsi. Unohda fantasiat siitä, miten asioiden pitäisi olla. Ole onnellinen, että sinulla on mahdollisuus luoda oma todellisuutesi. Älä katso sitä, mitä sinulla ei ole, ja tajuat, että teillä on paljon enemmän, mitä ikinä olisi voinut kuvitella. Jotain ainutlaatuista ja totta, mitä kellään muulla ei ole.

Henning

Kommentit (3)

 1. Kirsi Uimi 18.03.2016 08:32

  On hienoa, että on vierellä Puoliso, joka tuntee ja tietää, miltä toisesta tuntuu. Itse sairastuin, kohta 11 vuotta sitten Keuhkoveritulpan käydessäni 2*lävitse. Silloinen Mieheni tavallaan ymmärsi, kuinka vaarallisesta taudista oli kyse, mutta ei ymmärtänyt, mitä kaikkea se toi tullessaan esim. ruokavalion muuttamiset, liikunnan tärkeys jne. Sillä viimeisimmän tulpan jälkeen,olen elinikäisellä Marevan lääkityksellä ja jonka, takia joudun käymään verikokeissa, hyytymisarvojani mitauttamassa. Tautiini kuuluu myös väsymystilat, jotka johtuu liiallisesta piilo raudasta. Nykyinen Mieheni, tietää tämän ja antaa Minulle aikaa, lepäillä ja olla stressaamatta mistään, sillä stressikin voi aiheuttaa epämääräisiä tuntemuksia, ennenkaikkea sydämessäni, tuoden ylimääräisiä rytmihäiriöitä tullessaan. Mutta, olen onnellinen siitä, että olen saanut jäädä elävien kirjoihin, vaikka välillä tuntuu etten jaksa taistella sairauteni takia. Mutta, siitä saan voimia ja vahvuuksia, kun tiedän, etten ole yksin. Ja Kati, Olet hyvä esimerkki siitä, ettei tule antamaan periksi ja siitä, että Olet todella positiivinen Ihminen, joka porskuttaa Miehensä rinnalla eteenpäin. Nauttien elämästäsi, Rakkaittesi ympäröitynä sekä Ystäviesi, olevan lähelläsi. Oma mottoni on: Periksi ei anneta, mennään lävitse vaikka sen kuuluisan harmaan, kiven!! Sillä, vierivä kivi ei todellakaan sammaloidu- Kun on aihetta, mennä eteenpäin elämässä!!

 2. pia 18.03.2016 10:11

  Minä sanon tähän, että Wau! Ja vielä kerran Wau! Ja oikeestaan, olen sekä sanaton, että kyynelet silmissä, että iloionen, että tälläistä on maailmassa <3

 3. hanna 18.03.2016 14:54

  Olipa kauniisti kirjoitettu! Teillä kahdella on hyvä elämä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  tiny 30 IMG_7013 image20 IMG_0003