Ihmissuhteet

04.02.2016

Julkaistu 9.3.2015 Potilaan lääkärilehdessä

Yhdessä ainiaan. Kaksi ihmistä sulautuu yhdeksi. Yritys luoda, sekä olla osa sitä, mikä on kaikkein pyhintä meille ihmisille, perhe.

Ihmissuhteet vaativat rakkautta ja intohimoa, mutta se on vain avioliiton ensimmäinen taso. Saadaksemme siitä vahvemman ja kestävämmän, se vaatii tietynlaista ystävyyttä, kärsivällisyyttä, ymmärrystä ja sitoutumista. Luvatessamme eliniän kestävää avioliittoa meidän pitäisi ymmärtää, että avioliitto on epäitsekästä tasapainoilua.

Tämä tasapainoilu ei ole 90 % ajasta fifty/fifty. Välillä sitä saa vain murto-osan, joskus taas paljon yli puolet.

Avioliitto vaatii rakkautta, intohimoa, ystävyyttä, kärsivällisyyttä, ymmärrystä, sitoutumista ja jakamista (antamista, sekä vastaanottamista). Kaikkia näitä ilman tarkkaa mittausta. Oikea tasapaino syntyy, kun molempien osapuolien vahvuudet ja heikkoudet otetaan huomioon.

Avioliitto on kuin talo, mitä rakennetaan pala palalta. Se on kovaa työtä jo silloin, kun molemmat osapuolet ovat terveitä ja kykenevät antamaan sata prosenttia. Toisen ollessa jostain syystä heikommassa kunnossa, tasapainoilu avioliitossa muuttuu täysin. Toinen saattaa antaa sata prosenttia ja toinen nolla. Tällainen avioliitto (suhde) voi olla aivan yhtä ihana kuin muutkin avioliitot. Vaatimukset, rakkaus, intohimo, jne. on mukautettava, mikä onko se nyt niin iso juttu, jos kysymyksessä rakkaus? Yksi ihmiskunnan suurimmista hyveistä on sen kyky mukautua.

Meidän kotitalous on kuin mikä tahansa muukin kotitalous. Ihan samanlaista jatkuvaa tasapainoilua. Kaksi ihmistä, ketkä ovat päättäneet jakaa elämänsä.

Henning tutustui minuun tälläisenä kuin olen. Ei vain ominaisuuksiini, mutta myös fyysiseen puoleeni; halvaantunut. Suhteemme ei ole siis koskaan perustunut turhiin toiveisiin, vaan kylmään
todellisuuteen, ja hän hyväksyi minut sellaisena. Minulla oli suhteita aikaisemminkin, mutta muut miehet eivät pystyneet sitoutumaan siihen, että suhde olisi jollain tapaa vain yksipuolinen (en syytä heitä siitä, vaan ymmärrän täysin).

Kuvat voivat pettää. Tilanne, mikä voi tuntua niin kauhealle, ei ehkä olekkaan sellainen. Tämän todistaa jo se, että vaikka en voi puhua, kommunikoimme Henningin kanssa enemmän kuin moni muu tuntemani pari. Kommunikointitöyssyjä ei meidän suhteesta löydy, vaikka juuri sitä voisi odottaa.

KOMMUNIKOINTI on suhteemme tärkein ominaisuus. Niin kauan kuin kaksi ihmistä voivat puhua kaikesta avoimesti varauksetta, ihan jokainen suhde kestää minkä tahansa tragedian. Suhteemme salaisuus on JAKAMINEN. Ei vain sängyn tai ruokapöydän, vaan ajatuksien kuin tunteiden.

Olen melko varma, että rakastuessasi ensimmäisen kerran, ajattelit, että rakkaus oli tämä kaunis ja valtava juttu, ja se oli vain ensirakkautta. Jos voisit olla minun kengissä, minun tilanteessa ja siitä huolimatta vielä syvästi rakastanut, niin tietäisit, että rakkaus on kuin itse maailmankaikkeus, ÄÄRETÖN!

Kati

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    tiny 30 IMG_7013 image20 IMG_0003