Katin Halvausblogi (3)

15.08.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

”Locked-In-oireyhtymä. Siksi sitä kutsutaan” lääkäri sanoi. Hän selitti, että isot aivot toimivat edelleen täydellisesti, samoin kuin lihakseni. Viestit eivät mene lihaksiin, jotta ne liikkuisivat. Kieli on myös lihas, joten en voi myöskään puhua.

Continue reading

Katin halvausblogi (2)

07.08.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli episodi 2

En voinut enää liikkua. En voinut edes puhua. Erikoinen halvaus. He tekivät selkäydinkokeen, mikä ei edelleenkään selventänyt tapahtunutta. Lääkärit ympäröivät sänkyäni käyden läpi mahdollisia syitä. Muistan yhden heistä sanovan: ”aivohalvaus”, jota seuraa huomautus: ”se ei voi olla aivohalvaus. Hän on liian nuori ja vain yli neljäkymmentävuotiaat saavat aivohalvauksia.”

Continue reading

Katin halvausblogi (1)

01.08.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli episodi 1

Näin taaksepäin ajatellen se kaikki alkoi jatkavasta päänsärystä ja ohimenevistä huimauskohtauksista.

Noin kolme, neljä kuukautta ennen aivohalvausta, minulla oli jatkuvasti päänsärky.  Kuukautta ennen aivohalvausta minua alkoi aina välillä myös huimata. Niiden vain pahetessa menin lääkäriin. Hän teki kaikki mahdolliset kokeet, mutta kaikki oli kunnossa. Lääkäri sanoi, että olen täysin terve ja kaiken johtuvan stressistä.

Continue reading

117. Asenne

30.03.2017

Optimismi on avain avata sisin kaikille elämän hyville asioille. Positiivisisuus on ratkaisevan tärkeää, että kaikki unelmasi voivat toteutua. Ole aina naiivin optimistinen ja omaa tarttuvan positiivinen asenne.

Continue reading

116. Aviopari

23.02.2017

Tilastoluvut paljastavat, että täällä Suomessa puolet avioliitoista päättyvät kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Suomi on ykkönen maailmassa, kun ajatellaan koulutusta. Se on myös paras paikka kasvattaa lapset. Kaiken kaikkiaan suomi on yksi parhaista paikoista asua.  Se kuuluu viiden parhaan joukkoon kategorioissa kuten elämän laatu, oikeudet, vapaus jne.

Continue reading

115. Kuka on Kati?

01.02.2017

Mitä, jos näkisit koko elämäsi kuin filminä. Jokaisen pienen osasen ja yksityiskohdan. Mitä silloin oikein näkisit?

Sanoisitko, että kaikki oli: ennalta määrättyä? Satunnaisia tekoja vai tapahtumaketju syitä ja seurauksia?

Continue reading

114. Onnellisuus

22.12.2016

Me ihmiset pidämme itsemme kiduttamisesta. Niin paljon, että se on jopa monen uskonnon yksi peruspilareista. Me pidämme itsepäisesti kiinni säännöistä, mitkä vain haittaavat ja ärsyttävät. Me emme pysty luopumaan tavoista, joista on vain haittaa itsellemme. Me kidutamme itseämme, vaikka yritämme löytää sen onnen ja ilon.

Continue reading

113. Vähättely

24.11.2016

En ajatellut paljoa ennen Suomeen muuttoa sitä, millaista elämää tulisi olemaan täällä. Kati ja minä olemme erittäin yhteensopivia; meidän kommunikointi ihan joka tasolla on niin hyvää ja avointa kuin vain voi. Älyllisesti olemme samalla aaltopituudella ja niin on meidän huumorintajummekin.

Continue reading

112. Älä koskaan luovuta

27.10.2016

Me olemme ihmisiä, me väsymme ja meidän kaikkien täytyisi aina muistaa levätä ajoittain. Jopa nainen, kuka ei tee mitään (ei liiku) väsyy myös. Joskus minua ei kerta kaikkiaan huvita nousta sängystä; tarvitsen päivän sängyssä laiskotellen vain katsellen televisiota. Silloin tällöin minä mieluummin olen liikkumatta sängyssä kuin liikkumatta pyörätuolissa.

Continue reading

111. Runo

19.05.2016

KAIKKIEN JOULU

Kellojen pauhu kaikuu läpi yön korvia huumaavana soittona.

Ne soittavat kaikille ihmisille

Kaikille maailman ihmisille

Continue reading

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    tiny 3 tiny 6 IMG_20151229_0008 image42