Locked-in – Matkustaja: Majoitusta etsimässä

15.08.2019

Locked-in – matkustaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Majoitusta etsimässä

(klikkaa tästä audio versioon)

Etsiessä yöpymispaikkoja matkan ajaksi kannattaa muutamiin asioihin kiinnittää tarkkaa huomiota. Esteettömyys on tietysti numero yksi. Jotkut hotellit mainostavat itseään esteettömiksi, mutta ne ovat kaukana siitä. Hissit ovat liian pieniä, käytävät ja oviaukot ovat liian kapeita tai sitten on portaita. Kaikki ominaisuudet, jotka eivät käy sitten tippaakaan jollekin, joka ei voi liikkua lainkaan.

Continue reading

Locked-in – matkustaja: Matkan suunnittelu

01.08.2019

Locked-in – matkustaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Matkan suunnittelu

(Klikkaa tästä audioblogiin)

Vuonna 1997 ihmiset menivät edelleen matkatoimistoon varaamaan lomamatkansa. Siihen aikaan oli jo internet, mutta se ei ollut kuin nykyään, että pystyy tekemään kaiken itse verkossa. Heillä oli esitteitä, joissa oli tarvittavat tiedot ja kauniita kuvia. Ollessasi epävarma jostain vielä senkin jälkeen, kun olit katsonut kuvastoa, oli vuoro soittaa kaukopuhelu selvittääksesi asia.

Continue reading

Locked-in matkaaja: Pyörätuolimatkailu

18.07.2019

Locked-in matkaaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Pyörätuolimatkailu

(Klikkaa tästä audioblogiin)

Pyörätuolilla matkustaminen ei ole mahdotonta tai edes niin vaikeaa (kuten monet ajattelevat.) No, se ei ole täysin totta. Meille, jotka asumme maailman modernissa teollisuusosassa, se on. Vähemmän kehittyneissä maissa asuville ihmisille se on vaikeaa. Ei vain taloudellisesti. Infrastruktuuria ei ole suunniteltu esteettömäksi.

Continue reading

Locked-in – matkustaja: Matkakumppani

11.07.2019

Locked-in – matkustaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Matkakumppani

(Klikkaa tästä ääniversiota varten)

“Perheen- ja todellisten ystävien arvo” on yksi ensimmäisistä oppitunneista, joita oppii suuren kriisin( vakava sairaus, kuolema jne.) jälkeen. Aivohalvauksen jälkeen sain nähdä, millaisia vanhempani todella ovat; ”isäni vakaa kapteeni, äitini päättäväinen leijona”. He eivät koskaan luovuttaneet minun suhteeni. Huolimatta kaikista lääkäreiden antamista lausunnoista, he veivät minut kotiin ja hoitivat minua, kaksikymmentä vuotiasta vauva, joka ei voinut tehdä mitään ilman apua.

Continue reading

Locked-in – matkustaja; Minne, minne?

04.07.2019

Locked-in – matkustaja

(Katin pyörätuolimatkailun kertomuksia)

Minne, minne?

(Klikkaa tästä ääniversiota varten)

Ensimmäinen matkani ulkomaille pyörätuolissa tapahtui kaksi vuotta aivohalvauksen jälkeen. Kuntoutussairaalan lääkärit ja terapeutit suosittelivat, että menisimme lomamatkalle ulkomaille. He ajattelivat, että se olisi hyvä idea, koska se saisi mieleni pois tapahtuneesta ja auttaisi masennuksen kanssa.

Continue reading

Locked in-oireyhtymä, ei catwalk´n loppu

14.10.2018

Locked-in syndrooma (LIS) on katastrofaalinen tilanne, joka johtuu useimmiten iskeemisestä aivohalvauksesta (infarkti) tai aivoverenvuodosta. LIS: stä kärsivä potilas on tietoinen ympäristöstään, mutta ei pysty liikkumaan tai kommunikoimaan suullisesti, koska lähes kaikki tahdosta riippuvat lihakset ovat halvaantuneet lukuun ottamatta pystysuoria silmänliikkeitä ja silmien räpyttelyä.

Continue reading

Vain SINÄ voit määrittää sen, kuka olet

26.11.2017

Niille, jotka eivät tiedä, on olemassa kaavio, joka määrittää, kuinka vammainen on. Alkaen siitä, että ei pysty kävelemään aina siihen, että ei voi tehdä mitään ilman apua.

Kaksi vuotta myöhemmin, kun olin halvaantunut, osallistuin vammaisten konferenssiin. Ensimmäinen asia, mikä kiinnitti huomioni siellä, oli istumajärjestys.

Continue reading

Asenne

30.03.2017

Optimismi on avain avata sisin kaikille elämän hyville asioille. Positiivisisuus on ratkaisevan tärkeää, että kaikki unelmasi voivat toteutua. Ole aina naiivin optimistinen ja omaa tarttuvan positiivinen asenne.

Continue reading

Älä koskaan luovuta

27.10.2016

Me olemme ihmisiä, me väsymme ja meidän kaikkien täytyisi aina muistaa levätä ajoittain. Jopa nainen, kuka ei tee mitään (ei liiku) väsyy myös. Joskus minua ei kerta kaikkiaan huvita nousta sängystä; tarvitsen päivän sängyssä laiskotellen vain katsellen televisiota. Silloin tällöin minä mieluummin olen liikkumatta sängyssä kuin liikkumatta pyörätuolissa.

Continue reading

Runo

19.05.2016

KAIKKIEN JOULU

Kellojen pauhu kaikuu läpi yön korvia huumaavana soittona.

Ne soittavat kaikille ihmisille

Kaikille maailman ihmisille

Continue reading

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    6 20 tiny 30 DSC_0068