Elämän oppitunnit (meidän kokemuksien mukaan)

10.05.2018

“Minulle onnellisuus on rakkaus. Ei pelkästään sen vastaanottaminen, vaan myös sen antaminen, jakaminen”, hän sanoo. (ei vain hänen aviomiehensä Henningin kanssa, vaan myös koiransa Happyn kanssa.) Toiseksi hän sanoo onnellisuudesta: “Sanoisin, että se tarkoittaa myös sitä, että elämässä on tarkoitus ja, että voi vaikuttaa muihin positiivisella tavalla oli se kuinka vähän tahansa.”

On kummallista nähdä omat sanat painettuina kirjassa.

Continue reading

Päivittäinen muistutus

16.12.2017

Tiedosta, mieti ja ole kiitollinen

Olisin voinut kuolla tuona kauheana iltana, mutta onneksi niin ei kuitenkaan tapahtunut. Minut oli siunattu korkeammalla tarkoituksella elämässä. Elämän merkitys on; kääntää negatiivinen positiiviseksi. Oma kohtaloni on näyttää muille tämä elämällä sen mukaan.

Continue reading

Opi elämään veden alla

10.12.2017

Miten nainen, kuka ei voi liikkua lainkaan, näytti minulle onnen todellisen merkityksen.

Pienenä lapsena vietin paljon aikaa isoisäni kanssa. Isoisäni ei ollut pitkä, eikä mitenkään hirmu lihaksikaskaan. Hän oli melko lyhyt (160 cm) ja ihan normaali rakenteinen. Kuitenkaan kaikkein lihaksikkaimmatkaan tyypit eivät uskaltaneet hyppiä hänen silmille. Hän oli korrekti, rehti ja oikeudenmukainen mies, ketä kaikki kunnioittivat. Hän oli minun roolimalli. Sellainen mies, keneksi halusin tulla isona.

Continue reading

Kommunikaatiota ja toimintaa

03.12.2017

Monet yhteiskunnassamme ajattelevat, että vammaiset eivät voi tehdä mitään ilman apua. He ajattelevat, että vammaisen pitäisi vain istua nurkassa ja odottaa, että muilla on aikaa tehdä jotain heidän kanssaan ja sitten mennä takaisin nurkkaansa. Henkilönä, kuka ei voi liikkua, sitä enemmän haluan tehdä jotain parantaakseni muiden ja omani elämänlaatua, auttaa muita ja saada aikaan muutoksia parempaan.

Continue reading

Vain SINÄ voit määrittää sen, kuka olet

26.11.2017

Niille, jotka eivät tiedä, on olemassa kaavio, joka määrittää, kuinka vammainen on. Alkaen siitä, että ei pysty kävelemään aina siihen, että ei voi tehdä mitään ilman apua.

Kaksi vuotta myöhemmin, kun olin halvaantunut, osallistuin vammaisten konferenssiin. Ensimmäinen asia, mikä kiinnitti huomioni siellä, oli istumajärjestys.

Continue reading

Miss Wheelchair World

19.11.2017

Katsoessasi Katia, näet vain pyörätuolissa istuvan kauniin työkyvyttömän naisen. Tutustuessasi Katiin, näet kesyttämättömän hengen, pelottoman sielun, aidon positiivisen energian alkulähteen. Kati on puhdas olemus siitä, mikä saa ihmiset siirtymään ikuisuuteen. Hän kulkee läpi elämän ainutlaatuisella ja syvällisellä polulla, ja hänen miehenään, saan kokea kaiken siinä siivellä.

Continue reading

Katin halvausblogi (13)

13.11.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Äitini ei lukenut koulussa englantia. Hän tiesi vain muutamia perussanoja, ja se oli siinä. Aivohalvauksen jälkeen hän joutui oppimaan englannin vaikeammalla tavalla. Ystävät, ketkä soittelivat ympäri maailmaa kysyen kuinka minä voin. He puhuivat tietenkin englantia, ja äidin täytyi, ei vain ymmärtää, vaan myös tietenkin vastata englanninkielellä.

Continue reading

Katin halvausblogi (12)

06.11.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Tietokone on erittäin kätevä; voin olla oma itseni ja ilmaista itseäni omien sanojeni kautta. Voin pitää yhteyttä perheeseeni ja ystäviini. Voin olla yhteydessä maailmaan ja jopa saada uusia ystäviä. Voin pitää sillä päiväkirjaa ja aloittaa kirjoittamaan omaelämänkertaani.

Continue reading

Katin halvausblogi (11)

31.10.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Yksi parhaista asioista kuntoutuksessa oli se, että minulle esitettiin tietokoneen, jota voisin käyttää liikuttamatta käsiäni tai sormiani.

Continue reading

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    13 image29 1513184_859503217399423_5170430380012756192_n_0 IMG_20151229_0011