Opi elämään veden alla

10.12.2017

Miten nainen, kuka ei voi liikkua lainkaan, näytti minulle onnen todellisen merkityksen.

Pienenä lapsena vietin paljon aikaa isoisäni kanssa. Isoisäni ei ollut pitkä, eikä mitenkään hirmu lihaksikaskaan. Hän oli melko lyhyt (160 cm) ja ihan normaali rakenteinen. Kuitenkaan kaikkein lihaksikkaimmatkaan tyypit eivät uskaltaneet hyppiä hänen silmille. Hän oli korrekti, rehti ja oikeudenmukainen mies, ketä kaikki kunnioittivat. Hän oli minun roolimalli. Sellainen mies, keneksi halusin tulla isona.

Continue reading

Kommunikaatiota ja toimintaa

03.12.2017

Monet yhteiskunnassamme ajattelevat, että vammaiset eivät voi tehdä mitään ilman apua. He ajattelevat, että vammaisen pitäisi vain istua nurkassa ja odottaa, että muilla on aikaa tehdä jotain heidän kanssaan ja sitten mennä takaisin nurkkaansa. Henkilönä, kuka ei voi liikkua, sitä enemmän haluan tehdä jotain parantaakseni muiden ja omani elämänlaatua, auttaa muita ja saada aikaan muutoksia parempaan.

Continue reading

Vain SINÄ voit määrittää sen, kuka olet

26.11.2017

Niille, jotka eivät tiedä, on olemassa kaavio, joka määrittää, kuinka vammainen on. Alkaen siitä, että ei pysty kävelemään aina siihen, että ei voi tehdä mitään ilman apua.

Kaksi vuotta myöhemmin, kun olin halvaantunut, osallistuin vammaisten konferenssiin. Ensimmäinen asia, mikä kiinnitti huomioni siellä, oli istumajärjestys.

Continue reading

Miss Wheelchair World

19.11.2017

Katsoessasi Katia, näet vain pyörätuolissa istuvan kauniin työkyvyttömän naisen. Tutustuessasi Katiin, näet kesyttämättömän hengen, pelottoman sielun, aidon positiivisen energian alkulähteen. Kati on puhdas olemus siitä, mikä saa ihmiset siirtymään ikuisuuteen. Hän kulkee läpi elämän ainutlaatuisella ja syvällisellä polulla, ja hänen miehenään, saan kokea kaiken siinä siivellä.

Continue reading

Katin halvausblogi (13)

13.11.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Äitini ei lukenut koulussa englantia. Hän tiesi vain muutamia perussanoja, ja se oli siinä. Aivohalvauksen jälkeen hän joutui oppimaan englannin vaikeammalla tavalla. Ystävät, ketkä soittelivat ympäri maailmaa kysyen kuinka minä voin. He puhuivat tietenkin englantia, ja äidin täytyi, ei vain ymmärtää, vaan myös tietenkin vastata englanninkielellä.

Continue reading

Katin halvausblogi (12)

06.11.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Tietokone on erittäin kätevä; voin olla oma itseni ja ilmaista itseäni omien sanojeni kautta. Voin pitää yhteyttä perheeseeni ja ystäviini. Voin olla yhteydessä maailmaan ja jopa saada uusia ystäviä. Voin pitää sillä päiväkirjaa ja aloittaa kirjoittamaan omaelämänkertaani.

Continue reading

Katin halvausblogi (11)

31.10.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Yksi parhaista asioista kuntoutuksessa oli se, että minulle esitettiin tietokoneen, jota voisin käyttää liikuttamatta käsiäni tai sormiani.

Continue reading

Katin halvausblogi (10)

23.10.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Huvittava juttu: psykoterapeutti kuntoutuksessa sanoi, että en tarvitse mitään psykologin apua. Käsittelemme kuulema tilannetta oikein hyvin keskenämme. Isäni sarkasmista on näköjään hyötyä. Se luo mustaa huumoria, mikä puolestaan ​​auttaa selviämään vaikeista ajoista. Se kuitenkin harmitti, koska terapeuttini oli jo tullut hyväksi ystäväksi ja tulisin kaipaamaan mukavia juttutuokioitamme.

Continue reading

Katin halvausblogi (9)

15.10.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Taloon tehdyn laajennuksen piti olla kuin pieni asunto: makuuhuone, olohuone ja kylpyhuone. Kaikki kuitenkin tarpeeksi tilavia, jotta pyörätuoli mahtuisi liikkumaan helposti.

Continue reading

Katin halvausblogi (8)

19.09.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Kotiin paluu oli sekä karvas että makea.

Ennen kotiin paluu toi mieleen vanhat tutut maut ja rakkaat muistot. Tällä kertaa nämä muistot ovat kuitenkin enemmän karvaita kuin makeita, koska ne muistuttavat siitä, kuka olin ja korostavat sitä, etten koskaan enää ole kyseinen henkilö.

Continue reading

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    5 2012-07-15-687 c4 WP_20150915_006