Katin halvausblogi (12)

06.11.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Tietokone on erittäin kätevä; voin olla oma itseni ja ilmaista itseäni omien sanojeni kautta. Voin pitää yhteyttä perheeseeni ja ystäviini. Voin olla yhteydessä maailmaan ja jopa saada uusia ystäviä. Voin pitää sillä päiväkirjaa ja aloittaa kirjoittamaan omaelämänkertaani.

Se on jopa kätevä äidin kanssa kommunikoidessa. On asioita, jotka ovat liian vaikeita tavata, varsinkin, kun ne ovat tunnepitoisia. Olen hyvin tunteellinen nykyisin varsinkin, kun puhutaan asioista, mitkä koskettavat sydäntä. Silmillä puhuminen käy hyvin vaikeaksi, kun silmät kapenevat ja täyttyvät kyynelistä (se on minun versio suu täynnä puhumisesta).

Tietyt asiat siis kirjoitin äidille sähköpostilla, jotta tunteeni pysyivät aisoissa. Teen niin edelleen. Myös Henningin sekä avustajien kanssa.

Enpä tuolloin osannut aavistaa, minkä merkityksen tietokone ja internet toisivat elämääni. Se antaisi elämälleni tarkoituksen, koska pystyin kirjoittamaan ja jakamaan elämäni koko maailman kanssa. Tietokone antoi minulle elämän ja paljon muuta. Se toi elämäni rakkauden.

Se, että pystyin olemaan itseni ja, että minulla oli jälleen ”ääni” teki suuren eron. Se kone antoi minulle ne aseet, joita tarvitsin taistellakseni masennusta vastaan; Itsetunnon ja itseluottamukseni.

Tietokone puhuminen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    15 IMG_7449 potretit_pieni_010 DSC_0193