Katin halvausblogi (11)

31.10.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Yksi parhaista asioista kuntoutuksessa oli se, että minulle esitettiin tietokoneen, jota voisin käyttää liikuttamatta käsiäni tai sormiani.

Tietokoneessa on ohjelma nimeltään “Dragger”, joka liikuttaa hiirtä ja toinen ohjelma nimeltään “Grid”, missä on näppäimistö ruudulla, jotta voin kirjoittaa. Voidakseni käyttää Draggeriä; infrapunakamera asetetaan monitorin yläpuolelle ja metallinen heijastava tarra asetetaan otsaani. Kamera lähettää infrapunavalon ja lukee tarran heijastuksen, jolloin hiiri liikkuu.

Olin aina ollut toiminnan ihminen, enkä koskaan kiinnittänyt paljon huomiota tietokoneisiin (istuminen tietokoneella ei ollut minulle). Sain vain perusopetuksen, mutta en sitten muuta. Toisin sanoen minulla ei ollut paljon käsitystä siitä, mitä tehdä.

IT-henkilö antoi muutaman tunnin opetusta kuinka liikuttaa hiirtä.  Klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella, vasemmalla, kaksoisklikkaus, kopioiminen ja liittäminen. Loput minun olisikin selvitettävä sitten itse.

Lääkäri tuli katsomaan, miten tietokoneen käyttö oikein sujuu. Pystynkö kommunikoimaan sen avulla, mutta mikä tärkeintä, osasinko edelleen ajatella johdonmukaisesti. Hän pyysi minua kirjoittamaan hänelle jotain tietokoneelle. Kirjoitin; PASKA SÄKÄ.

Muutama kuukausi sen jälkeen, kun palasin kotiin, sain vihdoin tietokoneen. Voisin tehdä jotain jälleen ilman muiden apua.

Tietokone

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    16 tiny 25 image2 image9