Katin halvausblogi (4)

22.08.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

Kuukausi sairaalassa, eikä vieläkään syytä sairastumiseeni. Lääkärit eivät vain ole kyenneet selvittämään tai antamaan selitystä siitä, miksi tämä tapahtui minulle.

Äitini uskoo, että olen saanut kaksikymmentä tervettä vuotta ilmaiseksi. Sinä päivänä, kun synnyin, oli vaikeuksia. Äiti meni eräänä päivänä tarkastukseen, koska hän oli jo yliaikainen. Kaikki oli hyvin ja lääkärit olisivat lähettäneet hänet takaisin kotiin, mitä äiti kieltäytyi tekemästä. Seuraavana yönä äiti herätettiin leikkaukseen, koska sydänääneni heikkeni. Napanuora oli kietoutunut kaulani ympäri. En todennäköisesti olisi tänään tässä, jos äiti olisi mennyt kotiin. Ihan kuten päivänä jolloin halvaannuin; lääkärit eivät aina tiedä kaikkea.

On aika mennä kuntoutukseen.

Hoitajat ja lääkärit olivat käytävässä sanomassa hyvästit ja toivottaen minulle kaikkea hyvää. En voinut liikkua, en voinut puhua, enkä myöskään pystynyt kontrolloimaan tunteitani. Kovan ulvonnan seurana, kyyneleet virtasivat kuin vesiputous.

Kahden ja puolen tunnin ajomatka paaritaksissa sai minut rauhoittumaan. Olin täynnä toivoa, ja uskoa ja niin olivat vanhempanikin. Emme vielä ymmärtäneet tilanteen vakavuutta; sydämissämme uskoimme yhä, että se kaikki menisi vielä ohi ja, että kaikki palaisi ennalleen.

Minut otettiin lämpimästi vastaan saavuttuani kuntoutuskeskukseen. Tilanteeni oli niin erityinen, että kaksi fysioterapeuttia oli määrätty työskentelemään kanssani.

Fysioterapeuteilla oli valtava haaste edessään. Yleensä on kysymys vain lihaksista, ja he tietävät etukäteen, mitä ruumiinosia he työstävät. Minun tapauksessani lihakset toimivat normaalisti. Heidän on vain selvitettävä, mitä lihaksia pystyn edelleen liikuttamaan, miten auttaa minua harjoittamaan niitä ja miten tehdä niistä jollain tavalla hyödyllisiä liikkeitä.

Kati puheen 2

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    20 tiny 10 image3 Kati van der Hoeven