Katin halvausblogi (3)

15.08.2017

Locked-In -oireyhtymä; aivohalvaukseni jälkipeli

“Locked-In-oireyhtymä. Siksi sitä kutsutaan” lääkäri sanoi. Hän selitti, että isot aivot toimivat edelleen täydellisesti, samoin kuin lihakseni. Viestit eivät mene lihaksiin, jotta ne liikkuisivat. Kieli on myös lihas, joten en voi myöskään puhua.

Kaikki unelmani murskautuivat. Voisiko olla mitään pahempaa kuin tämä?!

Helsingissä Käpylän kuntoutuskeskuksessa puheterapeuttini toi mukanaan pleksilevyn, johon oli liimattu kirjaimia, jotta voisin puhua tavaamalla silmilläni sanoja. Se tuntui hämmästyttävältä, että pystyin todella sanomaan jotain sen sijaan, että vain räpytin silmillä kyllä ​​ja ei.

Poikaystäväni tuli Los Angelesista, kun hän kuuli, mitä minulle oli tapahtunut. Hänen vierailunsa olivat kuin kaksikärkinen miekka. Oli tietenkin ihana nähdä häntä, mutta paljon enemmän se tuotti tuskaa. Sydämeni täyttyi ilosta, kun hän astui huoneeseen, mutta se onnellisuus kesti vain muutaman sekunnin. Se muuttui katkeraksi, erittäin katkeraksi, kun näin säälin hänen silmissä. Ei vain sääliä minua kohtaan, vaan myös paljon itsesääliä. Hänen vierailut aiheuttivat enemmän haittaa kuin hyvää, ja olin onnellinen, kun hän palasi Yhdysvaltoihin.

En halunnut vastaanottaa vierailijoita samasta syystä. En kestänyt nähdä sitä samaa säälintäyteistä katsetta perheen ja ystävien silmissä. Vierailut aiheuttivat aina kyyneleitä ja tuskaa; en yksinkertaisesti voinut kestää sitä.

En ollut vielä nähnyt juuri ilmestynyttä ja paljon kehuttua “Schindler’s list”- elokuvaa, ja pyysin äitiä vuokraamaan sen. Katsoimme sen yhdessä, ja nauroin läpi koko elokuvan. Niiden ihmisten kärsimykset saivat minut vain nauramaan ääneen. Se kertoo kuinka täydellisesti rikki minä olin siinä vaiheessa. Minulla ei ollut lainkaan empatiaa ketään kohtaan.

Kati puheen

Kommentit (1)

 1. Jerry 19.08.2017 00:14

  Hi Kati,
  Going to see my daughter on Monday to spend a week with her. I’ll show her your special video. That was so sweet of you to do that. I’ll let you know her response.
  Thank you and blessings on you.
  Jerry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  6 13 IMG_7392 IMG_0003