116. Aviopari

23.02.2017

Tilastoluvut paljastavat, että täällä Suomessa puolet avioliitoista päättyvät kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Suomi on ykkönen maailmassa, kun ajatellaan koulutusta. Se on myös paras paikka kasvattaa lapset. Kaiken kaikkiaan suomi on yksi parhaista paikoista asua.  Se kuuluu viiden parhaan joukkoon kategorioissa kuten elämän laatu, oikeudet, vapaus jne.

Tietäen, että elämänlaatu on täällä yksi maailman parhaista ja sitten näen sellaiset avioeroluvut mustaa valkoisella, minun täytyy kysyä itseltäni; “Mitä hittoa me oikein teemme väärin”.

En aio tehdä olettamuksia mahdollisista syistä. Aion kuitenkin kertoa teille avioliittomme peruspilarista. Toivottavasti se auttaa pareja, ketkä ovat aikomuksissa mennä naimisiin tai erota.

Meidän avioliitto ei ole ihan perinteinen. Olemme syntyneet eri puolilla maailmaa (tropiikissa ja subarktisella). Toisin sanoen olemme hyvin erilaisista kulttuureista (unohtamatta kielieroa). Olemme eri uskonnoista (katolinen ja luterilainen). Täytyy sanoa kuitenkin, että kumpikaan meistä ei ole kovin uskonnollinen. Emme omaa samaa ihonväriä, silmien väriä, eikä hiusten väriä tai tyyppiä.

Voitaisiin sanoa, että olemme kansainvälinen, kulttuurien ja uskontojen sekoittama pariskunta kymmenen vuoden ikäerolla.

Kaiken tämän lisäksi; aviomies on täysin terve, ja vaimo on täysin halvaantunut, eikä pysty enää puhumaan.

Voisi ajatella, että kertoimet ovat meitä vastaan. Avioliitto ei kuitenkaan ole mitään peliä, missä punnitaan kertoimia. Avioliitto kuuluu oikeastaan karma asioihin; sellainen tulos kuin työpanos.

Yksi avioliittomme kulmakivistä; “Rehellisyys. Kumman tahansa puolen ollessa kyvytön rehellinen ja luottamaan täysin toiseen, rehellisyys häviää. Samoin häviää kunnioitus ja pian koko rakkaus, sekä suhde kuolevat.

Se, että pystyy puhumaan kaikista ajatuksista ja tunteista, on elintärkeää. Puhumme paljon ja uskokaa tai älkää, joskus nämä keskustelut päättyvät kyyneliin. Keskustelut, jotka päättyvät kyyneliin, saattaa olla pelottavia, mutta ne todella puhdistavat sielun ja vain vahvistavat suhdetta.

Jätä “Draama” pois. Draama on haluttua elokuvissa tai televisiossa. Tosielämässä siitä kuitenkin voi tulla ärsyttävää ja joskus jopa aiheuttaa turhanpäiväisiä ongelmia. Ota siis oppini ja jätä draamaa näyttämöille. Käännä jännitteet intohimoksi ja toteuteta kaikki ne puhinat makuuhuoneessa.

Yksi tärkeä asia on muistaa, että avioliitto on sen “parin” välinen asia.

Häävaloja vannoessa luotte kumppanisi kanssa pyhän ympyrän, mitä ei voi rikkoa ulkopuolelta. Se voidaan rikkoa vain sisältä, ja siksi ei pitäisi koskaan ottaa kolmatta persoonan osaksi ympyrää. Ei sisaruksia, eikä ystäviä. Ei edes äitiä tai parhaita ystäviä, keillä on hyvät aikeet.

On olemassa monia ​​asioita, mitkä voivat ilmestyä kuin tyhjästä uhkaamaan suhdetta. Monta taistelua on kohdattavana ja monia esteitä voitettavana. Aina ei tule olemaan helppoa, mutta joka kerta, kun asiat käyvät hankaliksi muista, että vahvuus on liitossa. Olette pari, joten olkaa REHELLISIÄ, PUHUKAA ja unohtakaa DRAAMA. Tulette voittamaan kaikki ongelmat samalla vahvistuen niin yksilönä kuin parina.

Kommentit (3)

 1. Katja 25.02.2017 21:04

  Huoh – olet varmasti niin oikeassa. Draama voi olla alkuun tulista, mutta pidemmän päälle niin kuluttavaa. Puhuminen – ihanaa! Rehellisyys – maan perii! Kiitos Kati blogista ❤!

 2. Johaanna 01.03.2017 08:47

  Puolet avioliitoista ei pääty kolmen ensimmäisen vuoden aikana. Mistähän luku on peräisin?
  Tosiasiassa noin puolet avioliitoista päättyy eroon ja keskimääräinen eroon päättynyt liitto on kestänyt 9 vuotta.
  Minusta on huomionarvoista, että puolet avioliitoista kestää elämän loppuun asti! Mahtavaa! Vapaaehtoisesti ja omasta tahdosta!
  Lisätietoa Tilastokeskus, Väestöliitto ja vaikkapa tämä Ylen uutinen: http://yle.fi/uutiset/3-8055723

 3. Olaniyi Oluwole 23.10.2017 15:04

  For wife

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  IMG_3772 tiny 14 tiny 23 image41