114. Onnellisuus

22.12.2016

Me ihmiset pidämme itsemme kiduttamisesta. Niin paljon, että se on jopa monen uskonnon yksi peruspilareista. Me pidämme itsepäisesti kiinni säännöistä, mitkä vain haittaavat ja ärsyttävät. Me emme pysty luopumaan tavoista, joista on vain haittaa itsellemme. Me kidutamme itseämme, vaikka yritämme löytää sen onnen ja ilon.

Mieleen nousevat kysymykset; olemmeko me ihmiset sadisteja vai tunnemmeko, että emme ansaitse olla onnellisia? Onko se viisautta, kun sanotaan, että mitään hyvää ei saa ilman kovaa työtä ja kärsimystä? Vai onko se vaan paha uskomus, minkä opetamme seuraaville sukupolville?

Minä en ole tarpeeksi viisas vastaamaan näihin kysymyksiin. Ehkä kysymyksessä on vain ihan jokaisen henkilökohtainen suhtautuminen asioihin. Kuka tietää?

Asia, mikä erottaa meidät muista elävistä olennoista tällä maapallolla, on mielikuvitus. Me emme osaa ajatella ainoastaan elämää, mikä tapahtuu tässä ja nyt tai vain seuraavaa ateriaa. Me ihmiset käytämme mielikuvitustamme – unelmoimme ja teemme suunnitelmia. Me kysymme itseltämme, mitä oikein haluamme olla, mitä tehdä ja minne mennä. Asetamme tavoitteen ja suunnittelemme tien, miten tavoittaa se. Monesti siitä tulee koko elämän tarkoitus. Se tavoite on onnellisuus.

Ihan jokainen elämä on merkittävä ja jokainen elävä asia ihmeellinen. Kaikki ihmiset ovat paketteja energiaa omaten älykkyyden tehdä elämästä mahtava seikkailu. Onnistuakseen siinä elämässä pitää olla päämäärä eli tarkoitus. Meillä ei voi olla merkityksellistä elämää ilman niitä.

Meillä on taipumus ajatella, että se päämäärä elämässä, on itse elämä. Ajattelemme, että elämän tavoitteet ovat yhtä kuin onnellisuus. Me menetämme asian todellisuuden. Unohdamme sen tosiasian, että elämä on se matka – ei tavoite, eikä tarkoitus. Elämä koostuu onnenhetkistä läpi elämän – ei saavutetuista tavoitteista.

Elämä eletään joka sekunti ihan jokainen päivä. Kaikki ajatukset, mitkä pyörivät päässämme ja kaikki tunteet sydämissämme- ne ovat sitä elämää. Ne ovat onnellisuuden siemeniä.

Usko elämään ja valoisaan tulevaisuuteen, mutta älä kuitenkaan unohda elää juuri nyt. Iloitse onnellisuudesta tänään. Älä sido onnellisuutta aikaan, päivämääriin tai tapahtumiin. Älä tyydy miellyttävään kuvitellen, että huomenna onnellisuus saavuttaa. Onnellisuus on asenne. Tyytyessäsi miellyttävään, et koskaan tule enempää saamaankaan.

Rakkaus on onnellisuuden suurin muoto. Ihan kaikenlainen rakkaus on onnellisuutta, joten rakasta niin usein ja paljon, kuin vaan mahdollista. Rakastaessasi jaat sydämesi muiden kanssa. Ota myös palanen heidän sydäntä ja säilytä se turvassa omassasi. Välitä onnellisuutta toisille rakkaudellasi, koska siellä se onnellisuus on, kun jakaa sen muiden kanssa.

Eräänä päivänä saavutat päämääräsi ja sinä päivänä sinut ympäröi kaikki se rakkaus, mitä olet antanut ja saanut. Onnellisuutesi monin kertaistuu, jos sinua silloin ympäröi ihmiset, ketkä rakastavat sinua ja sinä heitä.

Onnellisuus alkaa tänään olemalla kiitollinen siitä, mitä sinulla on ja mitä pystyt tekemään. Älä hukkaa aikaa, älä hukkaa elämääsi, älä hukkaa edes tätä päivää.

Kommentit (1)

  1. riitta 05.01.2017 14:41

    Taas upposi minuun. Kerron, mitä tänään olen tehnyt ja olen tehnyt näitä rakkauden vuoksi. Tytär pyysi spagettia koska se on hänen lempiruokaansa. Kävin kaupassa vaikka minun oli vaikea sinne lähteä. Ostin spagettia ja jauhelihaa ja teen siitä hänelle ruokaa. Nyt juuri. Minulla on maailman ihanin tytär. Niin ihana että sanat eivät riitä kuvaamaan. Joka päivä hän toivottaa minulle mene varovasti äiti. Ei koskaan unohda sanoa koska sitten jotakin voi tapahtua. Usein tanssimme yhdessä kappaleiden tahtiin. Mitä vaikeampaa on sitä enemmän minä tanssin. Sitä pystyn vielä tekemään ja olemaan kotona. Tänään riisuin myös joulukuusen. Joulu oli ok vaikka ongelmani sitä varjostivat. Vanhempi tyttäreni oli myös kotona. Minulla on ihanat tyttäret ja hyvä mies joka ei ikinä jätä pulaan. Olen heistä kiitollinen. Hyvää vuoden aloitusta Sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

  •  

    17310077_10155445526391029_708283850747003225_o image18 kati-driving-toycar-with-i4control befunky_img_2139-jpg