61. Intiimiys

19.02.2015

Intiimiys tarkoittaa niin, niin paljon enemmän kuin pelkkää seksiä. Intiimiys eli läheisyys parisuhteessa on kykyä jakaa monenlaisia ajatuksia, tunteita ja kokemuksia. Ilman luottamusta ja tunteiden ja ajatusten jakamista, ihmiset voivat tuntea olonsa yksinäisiksi ja eristyneiksi oli suhde kuinka hyvä tahansa muilta osin. Kyllä, myös seksin saralla.

Merkityksellinen sana, katse syvälle silmiin ja lempeä kosketus ovat kaikki hyvin intiimejä,
eivätkä vaadi paljon.
Läheisyyden löytäminen suhteessa ja sen vaaliminen, nostaa suhteen aivan uudelle tasolle, sekä saa sen onnellisemmaksi. Monille ihmisille läheisyys on vain seksiä, mutta se ei suinkaan ole pelkästään seksuaalista. Läheisyys on sitä, että voi jakaa asioita jonkun kanssa, joita ei voi jakaa kenenkään muun kanssa.

Suurin este läheisyyden kehittymiseen ja sen ylläpitoon suhteessa on kommunikoinnin puute. Läheisyyden kehittyminen, eikä varsinkaan sen ylläpitäminen, tapahdu yhdessä yössä, vaan se vie aikaa. Joillekin kauemmin kuin toisille. Liian usein läheisyys työnnetään taka-alalle kiireisessä elämässämme, kun meidän pitäisi tehdä sille aikaa. Niin seksuaalis- kuin jakamis puolelle.

Elämässä ei ole mitään intiimimpää kuin se, että tulee yksinkertaisesti ymmärretyksi. Katsekontakti on monta kertaa paljon intiimimpää kuin sanat. Minun pitäisi tietää. Hassua, miten tällä tietoverkkojen aikakaudella on niin helppo jakaa oma elämä Facebookissa ja sähköpostissa, mutta läheisyys on niin vaikeaa.

On olemassa monenlaista läheisyyttä kuten esimerkiksi henkinen läheisyys, mitä ehdottomasti jaamme Henkan kanssa (monen muun lisäksi). Vaikka ne ovat kaikki tärkeitä, silti fyysinen perustarve on jotain, mitä me kaikki omaamme. Tarve, mitä meidän ei pitäisi hävetä. Jopa minulla on tämä tarve (saatan olla halvaantunut, mutta en ole kuollut).

Asia, mitä mietin paljon aivohalvauksen jälkeen oli; “Olisinko enää koskaan intiimisti jonkun kanssa”. En koskaan unohda ensimmäistä kertaani aivohalvauksen jälkeen. Olin niin häpeissäni vatsastani (se elää omaa elämäänsä, koska lihakset vatsassa eivät toimi ja pidä sitä kasassa) ja olin niin peloissani, miten se kaikki vain tapahtuisi!? Tuona yönä kävin läpi kaikki mahdolliset tunteet häpeästä loppuhuipennukseen.

Kumppanini ei pitänyt mitään kiirettä kanssani ja osoitti, että ei ole mitään syytä hävetä. Onneksi hän tajusi, mitä kaikkea minun täytyy ajatella ja tuntea siinä uudessa tilanteessa. Tuntui kuin olisin menettänyt neitsyyden uudestaan (kuvaannollisesti ajatellen) ja heräsin seuraavana aamuna naisena.

Oikeastaan seksi oli jopa parempaa kuin ennen. Lähinnä siksi, koska olen niin paljon enemmän kosketuksissa tunteideni kanssa nykyään. Seksi oli kyllä erilaista siinä mielessä, että en voi tehdä enää kaiken maailman asentoja jne., mutta se oli hyvin paljon voimakkaampi kokemus ja olen varmasti saavuttanut aivan eri tason siinäkin asiassa. Mistä siinä seksissä on loppujen lopuksi kysymys? Asennoista vai tunteista?

Seksin saralla kaikki siis edelleen luojan kiitos kunnossa ja onneksi makuuhuoneessa on hyvä äänieristys! :)))

Kati

Kommentit (4)

 1. Merja Saalasti 20.02.2015 13:15

  Hienoa Kati, että jaat myös tämän intiimiyden asian. Rohkaisevaa!

 2. Tiina Lähdevuori 20.02.2015 15:18

  Kauniisti kirjoitettu kauniista asiasta.

 3. Satu 03.03.2015 16:05

  Hei Kati

  Oikein hyvä asia, että valoitat tätäkin puolta. Seksissä voi olla sekä tunteet että halut, se voi olla niin paljon. Se on enemmän kuin jotkin asennot

  Tuot sen kauniisti esiin.

  Ethän todellakaan ole tunnoton ihminen – hyvä luoja sentäs!

  En ymmärrä ihmisiä, jotka ajattelevat, että vammaisella ihmisellä ei voi olla seksuaalisia tarpeita. Saatika, edelleen vielä:
  _kuinka vammanen voi saada lapsen?_

  ^Valitettvasti täällä missä minä asustelen on edelleen tällainen käsitys.

  Kiitos blogeistasi Kati.

 4. matt beckler 20.03.2016 07:39

  Hello Kati! 12/12/2012-3am- I woke up on the floor, unable to speak or get back into bed. Thankfully Terri was there by my side as she had been since April Fools Day 1994, the day we met. I looked into her eyes ,trying to communicate what was happening to me. She instantly knew. “Do you think its a stroke?” I nodded Yes, and a crushing , helpless , panicked feeling came over me, as if suddenly I knew what I had imagined someone who was drowning felt like gasping my last breath,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Galleria:

Katso kaikki

 •  

  tiny 23 18697832_10213074752444103_1971268511_o image7 befunky_juhlat_260